Az Adyvárosért Egyesületről:

 

Egyesületünk elsődleges célja az, hogy Adyváros fejlődését segítsük, lokálpatrióta tevékenységet folytassunk. Az emberi kapcsolatok ápolásában hiszünk, mi alapítók közösen annak idején a következőket fogalmaztuk meg:

– Egyesületünk célja a városrészben lakók életkörülményeit károsan befolyásoló, negatív hatások elleni küzdelem.

– Adyváros városrészben lakók és a városrész teljességét érintő összefogás és a városrész érdekeinek artikulálása, az érdekek kifejezése Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és Hivatalai előtt.

– Célja az egyesületnek Győr Adyváros városrész egészséges, rendezett, tiszta és biztonságos lakókörnyezetének kialakítása, az ezekben a kérdéskörökben érintett szervezetekkel, és hatóságokkal történő egyeztetés és tanácskozások útján.

– Adyváros városrészének társadalmi érdekképviselete, akár demonstrációk, vagy nyilvános rendezvények tartására is. A városrészben működő társadalmi szervezetek bevonása, a városrész érdekében történő érdekegyeztetés és összefogás megteremtése érdekében.

– A városrész kulturális életének fellendítése, a helyi szín megjelentetése Győr Város kulturális életében.

Ebben az évben elsősorban a kulturális területen tevékenykedtünk, hiszen ötödször tartottuk meg a családi napunkat, emellett először rendeztük meg az Ady Fesztivált is.

Itt bemutattuk új filmünket, az adyvárosi szobrokról, a gyerekek Ady Endre verseket szavaltak, emellett ugrálóvár és élő zene segítette azt, hogy a városrészben élők még közelebb kerüljenek egymáshoz.

 

Balla Jenő, elnök, Adyvárosért Egyesület